x

Miss Earth 2018 - Danijela Burjan

IZBOR ZA MISS EARTH SLOVENIJE ZA LETO 2019

56_57_Zvezde 38

 

MISS EARTH (MISS ZEMLJE) je mednarodno licenčno tekmovanje, ki sodi med 3 svetovna, največja in najbolj odmevna lepotna tekmovanja (MISS EARTH, MISS WORLD, MISS UNIVERSE). Kljub temu, da gre za najmlajše svetovno lepotno tekmovanje (prvič se je predstavilo leta 2001), ga odlikuje vrhunska organizacija in največja konkurenca med tekmovalkami po oceni mednarodnih strokovnjakov.


Tekmovanje poteka v vsaki državi po predpisanem pravilniku, ki ga predpiše nosilec licence za posamezno državo, ob upoštevanju mednarodnega pravilnika. Zmagovalka posamezne države zastopa svojo državo na svetovnem izboru, kjer se zbere okoli 100 lepotic iz vsega sveta. Priprave na veliki finale potekajo mesec dni, kjer finalistke potujejo po državi, ki gosti svetovni finale. Organizator podeli več prestižnih nazivov že pred finalnim dogodkom, na samem finalu pa mednarodna žirija izbere zmagovalko MISS EARTH in njene spremljevalke, ki prejmejo nazive MISS EARTH – AIR, MISS EARTH – WATER in MISS EARTH – FIRE.

Prioritete mednarodnega ekološkega projekta, so namenjene predvsem opozarjanju na:

- zaščito narave,
- ekološke vrednote,
- varstvo okolja,
- zdravo življenje,
- nove okolju prijazne energije,
- ekološko prehrano,
- pereče aktualne probleme, povezane z našim planetom,
- družbeno problematične teme.

Poleg omenjenih prioritet je celotni projekt namenjen tudi predstavitvi nacionalnih turističnih destinacij in poslovnih partnerjev, ki sprejemajo takšen koncept projekta.
Sestavni del zajema tudi dobrodelnost in promocijo mladih talentov iz različnih dejavnosti.
Ker želimo čim večjo medijsko pozornost in prepoznavnost, smo v projekt vključili tudi moderne družbene usmeritve, kot so moda, glasba in šport.
Zelo pomembno sporočilo svetovne organizacije, ki ga prevzemajo vse nacionalne organizacije, je izključitev nacionalnih, verskih in političnih vprašanj.
Več podatkov o projektu je dostopnih na uradni svetovni spletni strani: www.missearth.tv.

Projekt je v Slovenijo prišel leta 2007, prvi izbor kot celota pa se je odvijal leta 2008. Do danes je Slovenijo na svetovnem izboru zastopalo 12 kandidatk in sicer:

- Tanja Trobec – MISS EARTH - SLOVENIJE 2007
- Sara Frančeškin – MISS EARTH – SLOVENIJE 2008
- Maja Jamnik – MISS EARTH – SLOVENIJE 2009
- Ines Draganovič – MISS EARTH – SLOVENIJE 2010
- Kim Rebecca Lekše – MISS EARTH – SLOVENIJE 2011, ki se je uvrstila med TOP 16 finalistk
- Anjeza Barbatovci – MISS EARTH - SLOVENIJE 2012
- Nina Kos – MISS EARTH – SLOVENIJE 2013
- Patricia Peklar - MISS EARTH – SLOVENIJE 2014 – osvojila 3 medalje na svetovnem izboru ter osvojila naziv MISS ECO UNIVERSE
- Laura Škvorc – MISS EARTH SLOVENIJE 2015
- Maja Ana Strnad – MISS EARTH SLOVENIJE 2016
- Sara Gavranič  – MISS EARTH SLOVENIJE 2017
- Danijela Burjan -
MISS EARTH SLOVENIJE 2018MEDIJSKA PREPOZNAVNOST PROJEKTA IN NOSILKE NAZIVA


Vse finalistke prestanejo posebne priprave in doživetja, največ pa se seveda pričakuje od zmagovalke. Projekt temelji na lepoti, vendar gre za LEPOTO Z NAMENOM. Tako se od zmagovalke poleg lepe, zanimive in zdrave zunanjosti pričakuje predvsem:

- splošna razgledanost,
- zavzemanja za samooskrbo s prehrano,
- pospeševanje kmetijstva v Sloveniji,
- zavzemanje oziroma promocija slovenskih podjetij ter blagovnih znamk v Sloveniji in v tujini,
- oglaševanje turističnih destinacij,
- inteligentnost,
- smisel za podjetništvo in samoiniciativnost,
- samozavest,
- spoštovanje do narave in ljudi,
- želja po učenju, spoznavanju, potovanjih,
- delo z ljudmi,
- delo z mediji,
- družbeno udejstvovanje,
- vrednote zdravega načina življenja.

Nosilka naziva Miss Earth Slovenije se zavzema za ohranjanje Zemlje in je zagovornica zelenih energij. Ker se tudi v vašem podjetju zavedate pomembnosti ohranjanja Zemlje oziroma ste podjetje, ki je odgovorno do okolja, menimo, da bi bila nosilka naziva Miss Earth Slovenije 2018 primerna ambasadorka vašega podjetja, vaših vrednot in prizadevanj, ki jih vlagate v Slovenijo.
  1. POJAVLJANJE V MEDIJIH
Zmagovalka kot javna osebnost tekom celotnega mandata Miss Earth Slovenije zastopa sebe in smernice projekta na najrazličnejših dogodkih in prireditvah, ki odsevajo v medijskem prostoru. Media24 kot glavni medijski partner projekta spremlja zmagovalko skozi njen mandat in ji nudi medijsko prepoznavnost. Tako lahko zmagovalka predstavi sebe, svoja mnenja, projekt in poslovne partnerje prek raznoraznih predstavitev, intervjujev in reportaž z dogodkov. Posledično pa lahko skozi njeno medijsko prepoznavnost ozavešča ljudi o uporabi vaših izdelkov in odgovornosti nas samih.
  1. PREDSTAVITVENI VIDEO MISS EARTH SLOVENIJE 2019
V sklopu svetovnega izbora je eden izmed predstavitvenih in promocijskih materialov tudi 3-minutni video, ki predstavi posamezno državo in njeno kandidatko . Del videa lahko namenimo tudi partnerjem in pokroviteljem. V kolikor se vsebina povezuje z delovanjem njihovega podjetja. 
  1. MISS EARTH SLOVENIJE 2016 NA VAŠIH DOGODKIH
Aktualna nosilka naziva se po dogovoru kot gostja pojavi in sodelujei na vaših dogodkih, sejmih oziroma drugih oblikah predstavitve vašega podjetja.
  1. MISS EARTH SLOVENIJE 2019 NA SOCIALNIH OMREŽJIH 
Organizatorja na uradnih socialnih omrežjih objavljata reportaže, video posnetke in fotografije, na katerih so lahko vidni tudi simboli in sporočila vašega podjetja. Poleg tega lahko delimo tudi vaše morebitne promocijske akcije.