x

KANDIDATKA ZA MISS EARTH SLOVENIJE 2018

DANIJELA BURJAN

1. Predstavite se
Moje ime je Danijela Burjan, stara sem 22 let in prihajam iz štajerskega mesteca Zreče. Že od malih nog so moje sanje pomagati živalim, zato zdaj obiskujem 4. letnik študija veterinarske medicine v Ljubljani. Zraven še obiskujem glasbeno šolo srednje stopnje iz opernega petja, vendar zadnje čase veliko ustvarjam v jazz glasbi. Res je, da veliko svojega časa posvečam študiju in glasbi, ampak sem zadnje leto tudi aktivna na področju manekenstva in lepotnih tekmovanj. 

2. Opišite se v nekaj stavkih
Sem dekle, ki ima točno zastavljene cilje, h katerim tudi stremim in jih na koncu dosežem. Vem, kaj si želim in kaj lahko dam od sebe. V procesu izobraževanja sem se naučila, kaj je treba ceniti in za kaj se je treba zavzemati. Spoznala sem, kakšne so vrednote, dane od narave, kaj je treba negovati in kako lahko jaz pripomorem k temu. Sem velika zastopnica živali, vsega, kar je povezano z doseganjem blaginje za živali vseh vrst, ter seveda narave, saj je že od samega začetka vse izhajalo iz nje, tudi človek.

3. Najljubši citat, rek ali pregovor?
Moj najljubši rek oziroma vodilo, ki me spremlja že celo življenje, je to, da cenim svoje znanje, saj je to edino, česar mi nihče ne more zares vzeti. 

4. Kaj imate radi in česa ne marate?
V svojem življenju sem se naučila, da delam to, kar me osrečuje, in da se ne obremenjujem z ljudmi, ki mi ne želijo dobrega. Zelo rada imam družino, bližnje, prave prijatelje, v veselje mi je tudi opravljati študij, ker imam tudi veliko praktičnega dela z živalmi. Rada imam zdravo, ekološko hrano ter zdrav način življenja. Ne maram pa dvoličnih ljudi in tistih, ki delajo drugim slabo, da bi sebi zagotovili boljši položaj. Prav tako pa ne maram nehumanega ravnanja z živalmi in brezbrižnosti.

5. Katera je najbolj nenavadna dogodivščina, ki ste jo kadar koli doživeli. Ali dogodek, ki se vas je najbolj dotaknil?
Moja najbolj nenavadna dogodivščina je zame moje življenje, saj je vsak nov dan priložnost, da se učimo in doživimo nove stvari ter s tem pletemo zgodbo in spomine.

6. Kaj pričakujete od lepotnega izbora Miss Earth?
Na tekmovanje za Miss Earth sem se prijavila v prvi vrsti zato, ker me je pritegnila sama vsebina tekmovanja, ker tukaj nista v igri samo lepota in zunanje karakteristike, ampak je velik poudarek tudi na osebnosti, iznajdljivosti in spoznavanju samega sebe. Ker študiram veterino, mi je tematika tega tekmovanja zelo blizu, saj so projekti usmerjeni v področje narave in ekološke varnosti. Menim, da bi s tem tekmovanjem lahko našla veliko poslovnih sodelovanj za prihodnost in da bi pridobila še več znanja področje ekologije.